Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel

Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 40 dkg báránycomb
  • 3 szelet bacon
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
  • 1-2 ág friss rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 40 dkg báránycomb
  • 3 szelet bacon
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
  • 1-2 ág friss rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 5 dkg vaj
  • bors

Elkészítés:

Nagyobb, nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.

A combot kivesszük a pácból. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a baconszeleteket, rátesszük a szilvát, és elosztunk rajta 2 gerezd lereszelt fokhagymát. Szorosan feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük.

Serpenyőben kevés vajat és pici olajjal hevítünk, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.