Elkészítés:
A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borba áztatjuk. A diót, morzsát, tojásokat összekeverjük, egy kevés fahéjjal ízesítjük. Egyenlően elosztjuk, a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétkenjük rajta. Az aszalt szilvával kirakjuk.
A húsokból tekercset göngyölítünk, és egyenként alufóliába tekerjük. Egy tepsibe helyezzük, és aláöntjük a húslevest. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük.
Ezután kiborítjuk a fóliából és visszatesszük a tepsibe.
A mézet az olívaolajjal elkeverjük, és a tekercseket bekenjük vele. További 10 percig sütjük, hogy szép színe legyen.
Miután kissé kihált, ferdén felszeleteljük.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!