Aszalt szilvával, dióval töltött pulykamell

Aszalt szilvával, dióval töltött pulykamell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 szelet pulykamell (70 dkg)
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg aszalt szilva
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 6 szelet pulykamell (70 dkg)
  • 15 dkg aszalt szilva
  • bors
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A pulykamellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az aszalt szilvát 2 óráig vörös borba áztatjuk. A diót, morzsát, tojásokat összekeverjük, egy kevés fahéjjal ízesítjük. Egyenlően elosztjuk, a szeletek közepére halmozzuk, majd finoman, egyenletesen szétkenjük rajta. Az aszalt szilvával kirakjuk.

A húsokból tekercset göngyölítünk, és egyenként alufóliába tekerjük. Egy tepsibe helyezzük, és aláöntjük a húslevest. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük.

Ezután kiborítjuk a fóliából és visszatesszük a tepsibe.

A mézet az olívaolajjal elkeverjük, és a tekercseket bekenjük vele. További 10 percig sütjük, hogy szép színe legyen.

Miután kissé kihált, ferdén felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!