Hozzávalók:
  • 60 dkg vaddisznókaraj kicsontozva
  • 10 szem aszalt szilva
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 ek. vadfűszerkeverék
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 12 szem aszalt szilva
  • 4 ek. szilvalekvár
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • marék ribiszke
  • 60 dkg vaddisznókaraj kicsontozva
  • 22 szem aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek. sertészsír
  • 1 ek. vadfűszerkeverék
  • 4 ek. szilvalekvár
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • 1 marék ribiszke

Aszalt szilvás vaddisznókaraj

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges

Elkészítés:

A húst megtűzdelem szalonnacsíkokkal és aszalt szilvával, majd a vadfűszerkeverékkel dörzsölve 6 óráig pácolom, letakarva, hűtőben.

Besózva kisütöm mindkét felét, zsíron, 5-5 percig és lecsepegtetem.

A mártáshoz, kockázott szalonnát lesütök zsírjára, majd rajta pirítom a szintén felkockázott aszalt szilvát és borral felöntöm.

Hozzáadom a ribiszkét és lekvárt, majd kevergetve átforralom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti