Aszalt szilvás töltött csirkemell

Aszalt szilvás töltött csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 20 dkg aszalt szilva
  • bors

A bundázáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemellről eltávolítom a bőrt és kifilézem. A 4 melldarabot késsel felszúrom hosszában, és a nyílást megtöltöm aszalt szilvával, a végét pedig összetűzöm fogpiszkálóval vagy hústűvel.

A hússzeleteket sózom és borsozom. Ezután megforgatom lisztben, majd tojásban, végül dióval kevert zsemlemorzsában.

Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütöm. Kiemelve az olajból célszerű lecsepegtetni és azonnal tálalni.

Szerecsendiós burgonyapürével tálalom.

Neked ajánljuk