Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Aszalt szilvás-tejfölös szárazbableves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz tarkabab
  • 1 csomag aszalt szilva
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál cukor
  • kb. 1 l víz

Elkészítés:

A szárazbabot este beáztatjuk hideg vízbe, így gyorsabban puhára fő majd. Főzés előtt leöntjük róla az áztatóvizet, majd felöntjük kb. egy liter vízzel. Hozzáadjuk a sót, a babérlevelet, majd félpuhára főzzük. (Közben kóstoljuk, nehogy a bab szétfőjön.)

Amikor a bab már félpuhára főtt, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, és a cukrot, majd puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és egy kevés levessel, majd egy szitán át, beleöntjük a levesbe. (Így biztosan nem lesz csomós.) Ezután óvatosan összekeverjük, majd felforraljuk, és még 1-2 percig főzzük.

Tálaláskor a sűrűbb levest tányérokba merjük, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a bab és az aszalt szilva együtt.

Neked ajánljuk