Aszalt szilvás pontyragu

Aszalt szilvás pontyragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db pontyszelet
  • 3 db pontyfej
  • 4 db farok
  • 1 kg vöröshagyma
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • libazsír

Elkészítés:

Lábasba teszem a haldarabokat, majd hagymakarikákkal, fokhagymagerezdekkel fedem és felöntöm vízzel, hogy ellepje, végül megsózom.

Lassú tűzön 3-4 órán át főzöm, ha megpuhult, akkor mehet bele az aszalt szilva.

Végül libazsíros-tejföllel habarom.

Neked ajánljuk