Aszalt szilvás mascarpone tekercs (gluténmentes)

Aszalt szilvás mascarpone tekercs (gluténmentes)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál mák, ledarálva
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl Hulala
  • 4 evőkanál szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál mák, ledarálva
  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl Hulala
  • 4 evőkanál szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
  • 20 dkg magozott aszalt szilva

Elkészítés:

Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, és tovább verjük robotgép segítségével. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. (Ne süssük túl!) Hagyjuk kihűlni. Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl, fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem...

A szilvalekvárt a mascarponével elkeverjük. A tejszínt (Hulalát) kemény habbá verjük, és a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez forgatjuk.

A krém 3/4-ét rákenjük a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Feltekerjük (aki bátortalanabb, használjon konyharuhát a feltekeréshez, de szerintem nincs szükség rá).

A maradék krémmel megkenjük a tekercset, és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!