Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell

Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db egész csirkemellfilé
  • 8 vastagabb szelet sajt (trappista vagy mozzarella)
  • 8-12 db aszalt paradicsom
  • 8 db szép bazsalikomlevél
  • bors
  • a bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 2 db egész csirkemellfilé
  • 8 vastagabb szelet sajt (trappista vagy mozzarella)
  • 8-12 db aszalt paradicsom
  • 8 db szép bazsalikomlevél
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A csirkemelleket elfelezzük, így 4 db fél csirkemellünk lesz. Minden felet egy éles kés segítségével olyan nagy szeletre vágunk fel, amilyenre csak tudjuk, majd 2 fólia között óvatosan vékonyra klopfoljuk.

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet megtöltünk sajttal, aszalt paradicsommal és bazsalikommal. A hús szeletet kettéhajtjuk úgy, hogy a töltelék belül maradjon, majd fogpiszkáló vagy hústű segítségével megtűzzük, hogy könnyen be tudjuk panírozni.

Lisztbe, enyhén megsózott, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk a töltött csirkemelleket, majd felhevített olajban, közepes lángon mind a két oldalán 3-4 perc alatt megsütjük. Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!