Aszalt fügével töltött fahéjas pulykamell

Aszalt fügével töltött fahéjas pulykamell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre: 
  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 12 db aszalt füge
  • 1-2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 12 szelet bacon
  • 4 alma
  • 2 narancs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst kiklopfoljuk és megsózzuk. A fügéket kettévágjuk, és minden szelet húsra 6 db fél aszalt gyümölcsöt teszünk. Megszórjuk fahéjjal, feltekerjük, és sorban betekerjük a húsokat bacon-nel. Megkötözzük, és kiolajozott hőálló üvegtálba tesszük.

Lefedjük alufóliával és az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük-pirítjuk a húst.

Az almákat megmossuk, kicsumázzuk és felkockázzuk (nem kell hámozni). A narancsot meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és nem túl apróra vágjuk. Serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gyümölcsöket, erre is szórunk kevés fahéjat és összesütjük. A felszeletelt hús mellé kínáljuk köretként.

Fotó: RAS/Recepttár

Neked ajánljuk