Aszalt epres polentatorta

Aszalt epres polentatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg aszalt eper
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kenyérmorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dl zsíros tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a tálaláshoz
  • 50 dkg eper
  • 20 dkg aszalt eper
  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kenyérmorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dl zsíros tej
  • 3 db tojás
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor

Elkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, negyedeljük. Az aszalt epret apróra vágjuk. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Nagy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a kukoricadarát, a kenyérmorzsát és a cukrot, a fahéjat és kávéskanálnyi sót.

Egy másik tálban összekeverjük a folyékony hozzávalókat: a tejet, a felvert tojásokat, a mézet, valamint az olívaolajat. A száraz hozzávalókhoz csurgatjuk apránként a folyékony hozzávalókat, és alaposan összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, az apróra vágott aszalt epret, valamint a negyedekre vágott epret.

A tortaformába öntjük a keveréket, és a sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Tartsuk szemmel! Félidőben ajánlatos alufóliával lefedni a tetejét a süteménynek, ha látjuk, hogy a széle már kezd barnulni, nehogy megégjen. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Langymelegen kínáljuk.