Aszalt áfonyás szűzérme vörösboros mártással

Aszalt áfonyás szűzérme vörösboros mártással

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sertésszűzpecsenye
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 6-8 szelet bacon
  • *

a mártáshoz:

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 ág rozmaring
  • *

a körethez:

  • 30 dkg basmati rizs
  • 5 dkg zöld pisztáciabél (sótlan)
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A húst sóval, borssal, a szegfűborssal megszórjuk, sütőtálra tesszük. Az áfonyát és a petrezselymet felaprítjuk, egy kis tálban összekeverjük a mustárral. A húsra kenjük. A baconszeletekkel körbetekerjük a húst úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. 45 percre a sütőbe tesszük.

A rizst megmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben 10 perc alatt megfőzzük. A pisztáciát felaprítjuk, és összekeverjük a rizzsel meg az áfonyával.

A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a rozmaringot, az áfonyát, és felöntjük a borral. Jól beforraljuk, majd a rozmaringágat kidobjuk.

A húst a sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, utána szeleteljük, a mártással és a rizzsel tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek