Articsókás zöldségragu

Articsókás zöldségragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 db articsóka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék rizs
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • friss kapor
  • 6 db articsóka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 1 marék rizs
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 db citrom
  • friss kapor

Elkészítés:

Az articsóka külső, sötét részét lehámozom és a belső szőrös részt kivágom.

Citromlével csepegtetem és citromleves, lisztes vízbe áztatom, hogy ne barnuljon.

Olívaolajon dinsztelem a felaprított vöröshagymát, sárgarépát, majd mehet bele az articsóka és fél citrom leve.

Ha levet eresztett, akkor kockázott, hámozott paradicsomot és krumplit, illetve rizst adok hozzá.

5-6 percet főzöm fedő alatt és vízzel felengedem, hogy ellepje.

Megsózva puhára főzöm benne a zöldségeket.

Kaporral hintve tálalom.