Articsókás-paprikás pizza

Articsókás-paprikás pizza

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A pizzatésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál olívaolaj

A feltéthez:

  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 1/2 csokor oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • 1-1 nagy, piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 konzerv articsókaszív
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 5 dkg magozott olajbogyó

Elkészítés:

Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. Alaposan kidagasztjuk, közben hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.

A zöldfűszereket leöblítjük, a maradékot felaprítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot a levével együtt összekeverjük a fokhagymával, a zöldfűszerekkel és sóval, borssal.

A paprikákat megmossuk, feldaraboljuk, megpirítjuk. Sóval, borssal és a borecettel ízesítjük. Az articsókát lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, meglocsoljuk a maradék olajjal. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk.

A tésztát átgyúrjuk, 4 cipóvá osztjuk, és kb. 26 cm átmerőjű, vékony lapokká nyújtjuk. A sütőlemezeket megkenjük olajjal, ráterítjük a tésztát, és 10 percig pihentetjük. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

A paradicsomszósszal megkenjük és a többi hozzávalót ráhalmozzuk. 20 perc alatt kisütjük.

Neked ajánljuk