Elkészítés:
Egy wokba öntjük a paradicsomszószt, elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk folyamatosan a többi hozzávalót, majd forrásig főzzük. Ha túl sűrű lenne, egy pici vízzel lehet rajta hígítani.
A penne tésztát al dente-ra főzzük (mert még sütőben is fog majd sülni), majd összekeverjük a szósszal.
Egy kis tálkában összekeverjük a tonhalkonzerveket a zsemlemorzsával, tojással, petrezselyemmel, citromlével és a fűszerekkel. A kapott masszából pici pogácsákat formázunk a kezünkkel. Ha kész vannak a pogácsák, akkor egy forró serpenyőbe tesszük őket és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Egy hőálló tálba öntjük a paradicsomos tészta felét, arra rátesszük a tonhalpogácsák felét, mozzarellát, olívabogyót és reszelt trappista sajtot. Ezután ráöntjük a tészta másik felét és ismét rátesszük a tonhalpogácsákat, mozzarellát, olívabogyót, majd reszelünk a tetejére sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Komlósi Renáta küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Olasz receptek
,
Halas ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Tésztaételek
,
Sajtos ételek