Aranygaluska palacsinta vanília öntettel

Aranygaluska palacsinta vanília öntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kelt palacsinta hozzávalói:
  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mk só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
  • a vaníliás öntethez:
  • 2 db tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • a töltelékhez:
  • 30 dkg darált dió
  • cukor ízlés szerint
  • kajszibarack lekvár
  • 40 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 mk
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 db tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 30 dkg darált dió
  • cukor
  • kajszibarack lekvár

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 teáskanál cukorral és az élesztővel felfuttatunk, a többit elkeverjük a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük (én kézi habverővel szoktam), majd 15 percig állni hagyjuk. Ismét jól átkeverjük.

A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele, és a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. (Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél, mert ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz.)

A vaníliás öntethez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás pudingporral és 1 dl hideg tejjel. A maradék 7 dl tejet felforraljuk, majd a masszát állandóan kevergetve felöntjük a meleg tejjel. Visszatesszük főni, és állandóan kevergetve forrpontig főzzük. Ha túl sűrű, tejjel még hígítjuk.

Megtöltjük a palacsintákat, majd a forró vanília öntettel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!