Aranygaluska muffin

Aranygaluska muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál eritrit
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 25 dkg Miklós univerzális liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • *
  • a beforgatáshoz:
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg eritrit
  • *
  • a tepsihez:
  • olvasztott vaj
  • *
  • a tálaláshoz:
  • 1 tasak GM vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint eritrit
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál eritrit
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 25 dkg Miklós univerzális liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg eritrit
  • olvasztott vaj
  • 1 tasak GM vanília ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • eritrit

Elkészítés:

Kb. 1 deci tejet langyosra melegítünk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet tálas mixer edényébe mérjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a citromhéjat és a felfutott élesztőt. A maradék tejet apránként hozzáadjuk (nekem összesen 1,5 deci kellett hozzá). A dagasztókarral egynemű, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

Közben a muffin tepsi mélyedéseit vajjal kikenjük. A diót és az eritritet kimérjük és összekeverjük. A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, mindegyikből 4-4 gombócot formálunk.

A tésztagolyókat olvasztott vajba mártjuk, megforgatjuk a cukros dióban, és a tepsi mélyedésébe tesszük. Újabb 1/2 órát kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A pudingport az édesítővel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük és a muffinokhoz kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti