Aranygaluska koszorú

Aranygaluska koszorú
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • a szóráshoz:
  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • az öntethez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej

Elkészítés:

Az élesztőt fél dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval a szokásos módon megdagasztjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ezután átgyúrjuk, kinyújtjuk, kicsi pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle.

A kuglófformát vajjal kikenjük. A korongokat a formába sorakoztatjuk, cukrozott dióval megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és így addig rétegezzük, amíg el nem fogy. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A vaníliás pudingport két evőkanál cukorral elkeverjük és a tejben felfőzzük. A megsült galuska koszorút srégen feldaraboljuk, a vanília pudinggal meglocsoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!