Aquacotta buggyantott tojással, parmezánnal és fokhagymás krutonnal

Aquacotta buggyantott tojással, parmezánnal és fokhagymás krutonnal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller
  • 1 kápia paprika
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2-3 ág bazsalikom
  • 1,2 l húsleves
  • olívaolaj
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 szelet ciabatta (gyökérkenyér)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezánforgácsok a tálaláshoz

Elkészítés:

A zellert, paprikát, répát, hagymát és paradicsomot egyforma, 1 centis kockákra vágjuk. Az olívaolajon megforgatjuk, majd pirítani kezdjük, mindig kevés húslét hozzáadva. A fűszernövényeket is hozzáadjuk.

Amikor 3-4 dl már elfőtt belőle, hozzáöntjük egyszerre a többit és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 10 percig főzzük.

Egy másik lábasban 1 l vizet forralunk, 1 evőkanál ecetet hozzáadunk. Beleütünk egy tojást, 2,5 percig főzzük, kivéve lecsepegtetjük. Így járunk el a többivel is. Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat hevítünk, a kenyeret kockákra vágva megpirítjuk rajta. Az utolsó 2 percben rányomjuk a fokhagymát. Tálaláskor pár merőkanál levest tányérra szedünk, és a buggyantott tojásokkal, kenyérkockákkal és parmezánforgáccsal kínáljuk.

Neked ajánljuk