Apró zserbó

Apró zserbó
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • a töltelékhez:
  • 7 dkg darált dió
  • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
  • a tetejére:
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 7 dkg darált dió
  • 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.

A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy nagy sütőlapot sütőpapírral beborítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőlük, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal kis mélyedést készítünk rajtuk. A sütiket az előkészített sütőlapra helyezzük, egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben szétterülnek. Ezután a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb. 1 kávéskanálnyit teszünk mindegyik sütibe).

180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztojuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti