Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól összegyúrjuk.
A tésztát kb. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a cukorral és a lekvárral. A hűtőből kivesszük a tésztát, alaposan átgyúrjuk, és kb. egyforma golyókat formázzunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, de ne túl közel egymáshoz.
A karalábévájó kisebbik részének a hátuljával mélyedéseket nyomunk a golyókba (ha nincs karalábévájónk, az ujjunkat használjuk erre a célra) és kiskanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
170 fokra előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 percig sütjük (ne süssük túl, mert akkor kemény lesz a tészta). Ekkor még nagyon puha a keksz , ezért óvatosan sütőpapírral együtt szoktam kiemelni. Utána mehet a következő adag.
Amikor teljesen kihűltek a kekszek , gőz felett fel olvasztjuk a csokoládét és kanál segítségével csíkokat húzunk a kekszre.
Megjegyzés:
A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!