Apró zserbó

Apró zserbó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 7 dkg darált dió
  • 1 evőkanál cukor
  • kb. 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • a díszítéshez:
  • étcsoki
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 7 dkg darált dió
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár
  • étcsoki

Elkészítés:

A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jól összegyúrjuk.
A tésztát kb. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a tölteléket: a darált diót összekeverjük a cukorral és a lekvárral. A hűtőből kivesszük a tésztát, alaposan átgyúrjuk, és kb. egyforma golyókat formázzunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, de ne túl közel egymáshoz.

A karalábévájó kisebbik részének a hátuljával mélyedéseket nyomunk a golyókba (ha nincs karalábévájónk, az ujjunkat használjuk erre a célra) és kiskanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.

170 fokra előmelegített sütőben 170 fokon kb. 10-15 percig sütjük (ne süssük túl, mert akkor kemény lesz a tészta). Ekkor még nagyon puha a keksz , ezért óvatosan sütőpapírral együtt szoktam kiemelni. Utána mehet a következő adag.

Amikor teljesen kihűltek a kekszek , gőz felett fel olvasztjuk a csokoládét és kanál segítségével csíkokat húzunk a kekszre.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!