Anyák napi cseresznyetorta

Anyák napi cseresznyetorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 5 evőkanál liszt + a formához
  • olaj a forma kikenéséhez
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 50 dkg ricotta (vagy túró)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg magozott cseresznye(befőtt)
  • a díszítéshez:
  • friss citromfű vagy menta
  • 5 evőkanál liszt
  • olaj
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 50 dkg ricotta (vagy túró)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg magozott cseresznye (befőtt)
  • friss citromfű vagy menta

Elkészítés:

A fehércsokoládét tálkába tördeljük. A tortaformát kiolajozzuk és beszórjuk liszttel. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a sütőporral elkevert lisztet, és a habbal lazítjuk. Az előkészített formába öntjük, elsimítjuk és a sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.

Közben a krémhez a csokoládét kis edényben, vízgőz felett megolvasztjuk, majd a ricottával, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal elkeverjük.

A tortalapot vékonyan megkenjük a krémmel, kirakjuk cseresznyeszemekkel, hullámosan megkenjük a maradék krémmel, rárakosgatjuk a maradék cseresznyeszemeket, citromfűvel vagy mentával díszítjük. Hűtőben lehűtjük, tálaláskor éles késsel cikkekre vágjuk.

Ha a tészta mégis beleragad a formába, késsel óvatosan vágjuk körbe, hogy kiborítás után szép legyen a formája.

Megjegyzés:

2018-05-04 19:40:36