Anikó szelet

Anikó szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 9 evőkanál kristálycukor

a tetejére:

  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)

a szóráshoz:

  • kakaópor (cukrozatlan)

(a tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)

Elkészítés:

Kézi mixerrel először habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Ezután a tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

A szokásos módon megfőzzük a pudingot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszának több, mint a felét, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és mehet is a 170 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.

Tálalás előtt szép, egyforma szeletekre felvágjuk!.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk