Anikó szelet

Anikó szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • a krémhez:
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 8 dl tej
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • a tetejére:
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • a szóráshoz:
  • kakaópor (cukrozatlan)
  • 5 db tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 8 dl tej
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 3 dl habtejszín (cukrászhab)
  • kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:

Kézi mixerrel habosra kikeverjük az egész tojásokat a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint 8 dl tejjel és 9 evőkanál cukorral megfőzzük.

A tésztamasszának több mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport, és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot ezután egyenletesen ráöntjük (simítjuk) a nyers tésztamasszára, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba).

A felvert, kemény tejszínhabot egyenletesen rákenjük a megsült és már kihűlt sütemény tetejére, azt pedig megszórjuk kakaóporral.

Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!