Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 2x1 evőkanál cukor
  • 2x1/2 teáskanál fahéj
  • 75 dkg szilva
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl növényi tejszín
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 2x1 evőkanál cukor
  • 2x1/2 teáskanál fahéj
  • 75 dkg szilva
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl növényi tejszín

Angol szilvás-fahéjas torta

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom (liszt, margarin, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál fahéj, só), majd kinyújtom. Egy 26 centis, kerek formába egyengetem úgy, hogy oldalt egy kis pereme legyen. A felnegyedelt, magozott szilvát sűrűn rápakolom, majd a 200 fokon előmelegített sütőbe betolom. Az öntet alapanyagait közben összekeverem (tojássárgája, 1 evőkanál cukor, fél teáskanál fahéj, növényi tejszín). Az első fél óra után kiveszem a tortát, ráborítom a keveréket, majd még negyed órán át sütöm.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti