Angol szelet

Angol szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 4 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 6 tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag Rama margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál narancs aroma vagy piros ételfesték (most mandula aroma)
  • a krémhez:
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 8 dl tej
  • a mázhoz:
  • 100 g csokoládé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál forró víz
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 6 db tojássárgája
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag Rama margarin
  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál narancsaroma vagy piros ételfesték (most mandulaaroma)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vanília pudingpor
  • 8 dl tej
  • 100 g csokoládé
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál forró víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához 4 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. A 6 tojássárgáját a margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit tejet, a 30 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot.

A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a narancs aromát vagy a piros ételszínezéket (nekem most egyik sem volt, ezért mandula aromát tettem bele, ettől lett zöld), a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga.

Minden rész tésztát egyenként, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben sütünk meg (kb. 15 perc alatt megsül, figyeljünk, hogy ne égjen meg!).

A krémhez a két vaníliapudingport a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a cukorral habosra keverjük. A kihűlt(!) pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen is van a krém.

A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóval, hozzáöntjük a forró vizet és a vajjal kikeverjük.

A tészta összeállítása: Alulra kerül a barna lap, ezt megkenjük krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín (jelen esetben zöld) színű piskótát, ezt is megkenjük krémmel, majd rátesszük a sárga lapot, és bevonjuk a csokimázzal.

Megjegyzés:

A receptet Csildi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti