Ananászos saláta

Ananászos saláta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 doboz kockázott ananászbefőtt (vagy ugyanennyi friss ananász)
  • 3 zöld alma
  • 2 csomag új hagyma
  • 1 kisebb citrom leve
  • csipet só
  • fél doboz tejföl és ugyanennyi majonéz (70-70 g)
  • néhány csepp folyékony édesítő
  • 1 doboz kockázott ananászbefőtt (vagy ugyanennyi friss ananász)
  • 3 zöld alma
  • 2 csomag új hagyma
  • 1 kisebb citrom leve
  • csipet
  • 70 g tejföl
  • néhány csepp folyékony édesítő
  • 70 g majonéz

Elkészítés:

Ez az egyik legfinomabb saláta, mindenki nagy kedvence. Önálló körete lehet bármilyen sült húsnak, sajttekercseknek, vagy akár panírozott ételeknek is.

Az ananász konzervet jól lecsepegtetjük, hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott almát, a zöld szárától megtisztított és karikákra vágott új hagymát.

Összeöntjük a tejfölt a majonézzel, és az ízesítőkkel jól átkavarjuk, majd az egészet ráöntjük az almás-hagymás ananászra. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!