Ananászos rakott hús

Ananászos rakott hús

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • citromhéj
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ananász konzerv
  • bors
  • 15 dkg szalonna
  • 15 dkg sajt

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, kiverjük. A hússzeleteket bedörzsöljük fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk.

Apró kockára vágjuk a szalonnát. A tejfölt az ananász levével összekeverjük, reszelünk bele kevés sajtot.

Tepsibe olajat öntünk, rétegezzük a szalonnát, a húst, az ananászt, majd leöntjük a tejfölös-ananászos lével, tetejére sajtot szórunk.

Forró sütőbe rakjuk, kb. 1 óra 15 percig sütjük.

Neked ajánljuk