Ananászos-kukoricás és gombás-olajbogyós feltétes pizza

Ananászos-kukoricás és gombás-olajbogyós feltétes pizza

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 0,75 dl olaj
  • 1 tk. szárított oregano
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 tk. só
  • bors
  • víz

A pizzaszószhoz:

  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • víz
  • 4 ek. olívaolaj
  • oregano

A feltétekhez:

  • 8 karika konzerv ananász
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • snidling
  • sajt
  • 2 marék csiperke
  • 2 tk. kakukkfű
  • 1 hagyma
  • olaj
  • bors
  • olajbogyó
  • sajtok

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk, óvatosan adagolva a vizet, hogy megfelelő állagú legyen. 1-1,5 órát pihentetjük langyos helyen.

A szószhoz a paradicsomhoz kanalanként hozzákeverjük az olajat, ez besűríti, ezért utána annyi vizet keverünk hozzá, hogy jól kenhető legyen a szósz. Hozzákeverjük a fokhagymát, kicsi sót, borsot, oreganót.

A gombás feltéthez az olajon a hagymát és a gombát megdinszteljük, beleszórjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk egy kevés pizzaszószba.

A tésztát megfelezzük, mindkettőt tepsibe nyújtjuk. A tészták tetejére paradicsomszószt kenünk.

A gombás pizzához erre jön a gombás egyveleg, a szeletelt olajbogyó, és a sajt.

Az ananászos pizzához először a szósz, majd ananász, kukorica és snidling kerül rá, majd rátesszük a sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Hasonló receptek