Ananászos-kolbászos csirkenyárs

Ananászos-kolbászos csirkenyárs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 friss ananász
  • 40 dkg szárazkolbász
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • *
  • a körethez:
  • 2 csomag friss salátakeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 friss ananász
  • 40 dkg szárazkolbász
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • 2 csomag friss salátakeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, megtöröljük, és 2-3 centis kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Az ananászt megpucoljuk, és hasonló méretűre felkockázzuk. A kolbászt is feldaraboljuk.

Elkészítjük a nyársat: a hurkapálcára először felhúzzuk a húst, majd egy bazsalikomlevelet, aztán a kolbászt, majd jön az ananász, és így folytatjuk. Ha kész, olívaolajjal lespricceljük.

A nyársakat a grillrácsra fektetjük (vagy bent grillserpenyőbe), és kb. 10 perc alatt készre sütjük, közben gyakran megfordítjuk.

A körethez a salátát tálba tesszük, ízlés szerint meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, és nyársak mellé kínáljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti