Ananászos gomba

Ananászos gomba

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 ananászkonzerv
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • olaj

Elkészítés:

A gombafejeket leválasztjuk a szárukról, meghámozzuk és megmossuk, majd a fejeket tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, életízesítővel és majorannával fűszerezzük. A tepsibe kevés olajat öntünk, hogy ne égjen oda. A gomba fejekre ananászt teszünk.

A gomba szárát szintén meghámozzuk, megmossuk. A gombaszárat és a sajtot a sajtreszelő nagyobb lyukán lereszeljük, tejföllel, borssal, ételízesítővel, majoránnával elkeverjük, majd az ananászos gombafejekre öntjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Neked ajánljuk