Ananászos-chilis csirkeragu

Ananászos-chilis csirkeragu

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé (kb. 50 dkg)
  • 2 dl tejszín
  • 1 doboz darabolt ananászkonzerv
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb chili (nekem most rainbow chili)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • ételízesítő vagy só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és nagyon apróra vágjuk. Megfuttatjuk az olajon, és hozzátesszük a kockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, borssal és pár korty vizet alá öntve fedő alatt pároljuk.

Amikor már majdnem elkészül a csirkemell, beletesszük a lecsepegtetett ananászt, a citromhéjat és a vékonyra vagdalt chilit. (Ebből csak ízlésnek megfelelően tegyünk, s ha a magját kikaparjuk, kevésbé fog csípni.)

Rákanalazunk kevés ananászlevet, majd felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy összeforrjon, a leve szaftos-krémesre besűrűsödjön. Megkóstoljuk, ha szükséges, lehet még ízesíteni. A chilivel csak óvatosan, inkább mindenki tegyen még magának egy-két karikával bele a tányérjába, mint hogy valakinek ehetetlen legyen.

Tésztát vagy párolt rizst kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk