Amerikai zászlós pite

Amerikai zászlós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 300 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 750 g eper
  • 200 g áfonya
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojást is. Alaposan összegyúrjuk és egy órára a hűtőbe tesszük dermedni, pihenni.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az epret szeletekre vágjuk. A töltelékhez az áfonyát és az epret megmossuk a kristálycukorral és a liszttel külön-külön összekeverjük.

Amikor kellően lehűlt a tészta, a 2/3 részét kézzel egy 28 cm átmérőjű pite formában elegyengetjük, úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Rátesszük a gyümölcsöket a pitére a zászló formája szerint.

A maradék tésztát csíkokra vágjuk, egy kiszúróval csillagokat készítünk, és a tetejére tesszük díszítésként. Az előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Fotó: RAS/Recepttár/Botos Anna Mária

Neked ajánljuk