Amerikai krémes glutén- és tejmentesen

Amerikai krémes glutén- és tejmentesen

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojássárgája
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

a krémhez:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl rizstej

a tetejére:

  • 20 dkg kókusztejszín
  • zselatinnal
  • 2 evőkanál cukor
  • reszelt csoki

Elkészítés:

A tojássárgáját, a vizet, az olajat és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport, végül a rizslisztet.

Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Ez idő alatt megfőzzük a tejben a pudingport. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a forró pudinggal elvegyítjük, majd a kisült tészta tetejére kenjük. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és 160 °C-on 10 percig sütjük.

Ha teljesen kihűlt, rákenjük a tetejére a zselatinnal és a cukorral felvert kókusztejszínt, majd reszelt csokoládéval díszítjük.

Neked ajánljuk