Amerikai brownie

Amerikai brownie
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 rúd vanília pépje
  • a tepsi kikenéséhez: vaj
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg mogyoró
  • 5 db tojás
  • 35 dkg cukor
  • 2 dl olaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 rúd vanília pépje
  • vaj

Elkészítés:

A legcsokisabb amerikai, amit mindenkinek ki kell próbálni! A férjem szerint a legnívósabb amerikai éttermekben sem adnak ilyen jót!

Az étcsokoládét kis darabokra tördeljük. A mogyorót finomra őröljük. Kis edényben a csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen túl forró.

A sütőt 160 C-fokra előmelegítjük. A tojást a cukorral habosra verjük. Miután már szép habos, óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, egy csipet sót, az őrölt mogyorót és a vaníliát. Az egészet egynemű masszává keverjük.

Vajjal kikenünk egy tepsit (kb. 40 x 28 cm, 3 cm magas forma), belesimítjuk a süteményt, és kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor megszórhatjuk még durvára vagdalt mogyoróval. Mogyoró helyett használhatunk mandulát is.