Amerikai almás pite

Amerikai almás pite

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 17 dkg puha vaj
  • 6 evőkanál jeges víz

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg barnacukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, a jeges vízzel és a vajjal összegyúrjuk, hűtőbe tesszük.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és citromos vízbe tesszük. A töltelékhez a cukrot, a barnacukrot, a lisztet, a citromhéjat és a szerecsendiót összekeverjük. Az almát lecsepegtetjük, megszórjuk a keverékkel, óvatosan összeforgatjuk.

A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, villával megszurkáljuk, rászórjuk a fűszeres almát, elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval, és az alma tetejére rácsozzuk.

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd 180 fokra mérsékelt hőfokon 60 percig sütjük.

Neked ajánljuk