Alpesi teasütemény gluténmentesen

Alpesi teasütemény gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt (GM miklos’ universal)
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 dkg reszelt csokoládé
  • 2 db tojás
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg lekvár
  • 1 kiskanál rum

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.

A tésztákat 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk, a kakaósat simán hagyjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük őket (vigyázzunk, ne süljenek túl!)

A kihűlt korongokat összeragasztjuk a lekvárral, úgy, hogy tálalásnál felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.

Neked ajánljuk