Alpesi tarja sült zöldséggel

Alpesi tarja sült zöldséggel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet tarja
  • 6 közepes burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • a tetejére:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • a körethez:
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 4 nagyobb szelet tarja
  • 6 közepes burgonya
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán

Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk, almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és az áttört fokhagymát. Jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a hússzeleteket.

Forró olajban pirosra sütjük, konyhai papírkendőre szedjük lecsepegni. A tetejére fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk.

A cukkinit megmossuk, a padlizsánt meghámozzuk és a cukkinivel együtt 2 cm vastag karikára vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, és a zöldségek mindkét oldalát megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket a húshoz kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti