Almával töltött kacsasült

Almával töltött kacsasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,2 kg-os kacsa
  • 2-3 db alma
  • citromlé
  • bors
  • majoránna
  • szegfűbors

Elkészítés:

A konyhakész kacsát kívül-belül sózzuk be, a combokat szúrjuk fel, és az üregébe citromlevet, sót, borsot, majoránnát, kevés szegfűborsot, félbevágott almát tegyünk.

Előző napon készítsük el, és másnap a tepsibe 2-3 dl vizet öntsünk. Alufóliával takarjuk be, és 1-2 órán át közepes lángon süssük.

A fóliát levéve addig süssük tovább, míg pirosra, ropogósra nem sül.

Neked ajánljuk