Almával tölött pitetorta

Almával tölött pitetorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom

A töltelékhez:

  • 1,2 kg alma
  • 12 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek. vaj
  • 2 tk. őrölt fahéj

Elkészítés:

A tésztához összedolgozom a porcukrot, lisztet, egyik tojást, reszelt citromhéjat, vajat.

Fóliába csomagolva hűtőben hagyom állni.

A töltelékhez a hámozott, szeletelt almát olvasztott vajba forgatom cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, 1,5 dl vízzel.

Pár percet párolom és keményítővel kevergetve sűrítem, vaníliás cukorral édesítem.

A tészta kétharmadát egy kikent, lisztezett tortaformába nyújtom, hogy pereme is legyen, majd ráhalmozom a tölteléket és befedem a többi kinyújtott tésztával.

A maradék tésztából leveleket formázva díszítem a torta tetejét.

Lekenem egy felvert tojással, megszurkálom és 170 fokon sütöm 1,5 órát, fóliával letakarva.

Végül fólia nélkül kissé megpirítom.

Neked ajánljuk