Almatorta

Almatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 alma
  • 15 dkg margarin
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük keményre. A sárgákat habosra keverjük a margarinnal, a cukrokkal, a citromhéjjal és kis sóval. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sűrű tésztát kapunk.

4 almát meghámozunk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk, majd a tésztába keverjük. A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és beleöntjük a formába a tésztát.

A másik 2 almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát, felszeleteljük, majd a tészta tetejére tesszük.

180 fokosra előmelegített sütőben 1 óráig sütjük. Még melegen megkenjük baracklekvárral. Szeletelés után tálaljuk.

Hasonló receptek