Almatésztás diós-csokis süti

Almatésztás diós-csokis süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 2,2 kg alma
  • 8 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 8 evőkanál barna cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 8 dkg étcsoki pasztilla
  • 15 dkg durvára tört dió
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 2,2 kg alma
  • 8 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 8 evőkanál barna cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • 6 dkg kandírozott narancshéj
  • 8 dkg étcsoki pasztilla
  • 15 dkg durvára tört dió
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki pasztilla
  • rumaroma
  • díszcukor

Elkészítés:

Elkészítés: Az almákat meghámozom, nagylyukú reszelőn lereszelem, megszórom 2 evőkanál cukorral és őrölt fahéjjal, majd az egészet mikróba teszem 2 percre, felmelegítem és állni hagyom.

Egy nagy keverőtálba teszem a tojás sárgáját, a cukrokat és az olvasztott vajat, jól kikeverem. Egy másik tálba a tojások fehérjét teszem, amit kemény habbá verek.

A lereszelt és felmelegített almát kicsavarom, majd beleteszem a tojásos keverékbe, hozzáadom a többi alapanyagot, végül a tojásfehérjehabot is beleforgatom.

A sütőt előmelegítem 170 C fokra. Egy lapos, a sütő méretének megfelelő nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, ebbe öntöm a tésztát, majd el is simítom a tetejét. Sütőbe tolva 170 C fokon 50-55 percet sütöm.

Ha megsült, kiemelem a sütőpapírral együtt, megfordítom óvatosan, nehogy eltörjön (egy tálcával rásegítek), és visszarakom a tepsibe, de úgy, hogy a sütőpapíros fele legyen felül. Lehúzom róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.

Míg hűl a tészta, elkészítem a csokimázat a tetejére. Vajjal a csokipasztillákat felmelegítem, rumaromával ízesítem, majd egy kenőkés segítségével elkenem a tészta tetején. Pár szem díszcukorral meghintem.

Kihűlés után szeletelem.

Neked ajánljuk