Almaszósszal sült csuka

Almaszósszal sült csuka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csuka
  • 50 dkg alma
  • 1 pohár tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. paradicsompüré
  • olaj
  • citromlé
  • porcukor
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

A halat felszeletelem, citromlével csepegtetem, sózom, borsozom, majd fél órára hűtőbe rakom.

Ezek után lisztbe forgatom és kisütöm forró, bő olajban.

1 szem almát félrerakok, a többit hámozva, lereszelve tejföllel, paradicsompürével, porcukorral, sóval, borssal, citromlével keverem.

Kikent sütőedénybe rakom a halat és az almás szószt ráhalmozom a tetejére.

180 fokon készre sütöm 25-30 perc alatt.

Neked ajánljuk