Almásrétes muffin

Almásrétes muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 1 csomag (12 lap) rizslap
  • a töltelékhez:
  • 1 kg alma reszelve
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál rizsdara
  • a habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag (12 lap) rizslap
  • 1 kg alma reszelve
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál rizsdara
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a vajon megpároljuk, eritrittel, és fahéjjal ízesítjük, a legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy mélytányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével - pár másodperc alatt – a rizslapokat (a rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük), majd kibéleljük belük a muffin sütő mélyedéseit, úgy hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből. Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák, vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!