Almás túrótorta

Almás túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg alma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 kg túró
  • 2 csomag vaníliás krémpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg mazsola

a díszítéshez:

  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 6 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magjukat kivájjuk. A cikkeket vékony szeletekre vágjuk. 2-3 percre lobogva forró vízbe tesszük a szeleteket, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Félretesszük hűlni.

A mazsolát megmossuk, és vízben áztatjuk. A túrót áttörjük. Szétválasztunk 3 db tojást.

A vajat a cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a 3 db tojássárgáját és a 2 db egész tojást. Jól kikeverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a citromlevet és reszelt héját, a sütőport, a pudingport és összedolgozzuk.

A mazsolát leszűrjük, kinyomkodjuk, és a túróhoz adjuk. Beledolgozzuk a kihűlt almaszeleteket. A 3 tojás félretett fehérjéből habot verünk, és fellazítjuk vele a tésztát.

Kivajazott, morzsával meghintett 26 cm-es formába tesszük, és 180 fokosra előmelegített sütőben 70-75 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.

Tálalás előtt körbekenjük baracklekvárral, és körbeszórjuk mandulával.

Neked ajánljuk