Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magjukat kivájjuk. A cikkeket vékony szeletekre vágjuk. 2-3 percre lobogva forró vízbe tesszük a szeleteket, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Félretesszük hűlni.
A mazsolát megmossuk, és vízben áztatjuk. A túrót áttörjük. 3 tojást szétválasztunk.
A vajat, cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és 2 egész tojást. Jól kikeverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját, a sütőport, a pudingport, és összedolgozzuk.
A mazsolát leszűrjük, kinyomkodjuk, és a túróhoz adjuk. Beledolgozzuk a kihűlt almaszeleteket. A 3 tojás félretett fehérjéből habot verünk, és fellazítjuk vele a tésztát. Kivajazott, morzsával meghintett 26 cm-es formába tesszük és 180 fokosra előmelegített sütőben 70-75 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.
Tálalás előtt körbekenjük baracklekvárral, és körbeszórjuk mandulával.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Uzsonnára valók
,
Közepesen költséges ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Torta receptek
,
Túrós ételek
,
Gyümölcsös ételek
,
Almás ételek