Almás túrótorta

Almás túrótorta
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 80 dkg alma
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 1 kg túró
  • 2 csomag vaníliás krémpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg mazsola
  • A díszítéshez:
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 6 dkg pirított szeletelt mandula
  • 80 dkg alma
  • 1 d citrom
  • 5 db tojás
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • csipetnyi
  • 1 kg túró
  • 2 csomag vaníliás krémpor (főzős)
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg mazsola
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 6 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és a magjukat kivájjuk. A cikkeket vékony szeletekre vágjuk. 2-3 percre lobogva forró vízbe tesszük a szeleteket, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük. Félretesszük hűlni.

A mazsolát megmossuk, és vízben áztatjuk. A túrót áttörjük. 3 tojást szétválasztunk.

A vajat, cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük, hozzáadjuk 3 tojás sárgáját és 2 egész tojást. Jól kikeverjük. Hozzákeverjük az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját, a sütőport, a pudingport, és összedolgozzuk.

A mazsolát leszűrjük, kinyomkodjuk, és a túróhoz adjuk. Beledolgozzuk a kihűlt almaszeleteket. A 3 tojás félretett fehérjéből habot verünk, és fellazítjuk vele a tésztát. Kivajazott, morzsával meghintett 26 cm-es formába tesszük és 180 fokosra előmelegített sütőben 70-75 percen át sütjük. A sütőből kivéve hűtjük.

Tálalás előtt körbekenjük baracklekvárral, és körbeszórjuk mandulával.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti