Almás túró

Almás túró
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 adaghoz:
  • 4 nagyobb alma (kb. 80 dkg)
  • 1 citrom leve
  • 3 tojásfehérje
  • 1 tojássárgája
  • 25 dkg sovány tehéntúró
  • 4 evőkanál édesítő por
  • 2 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál margarin
  • 4 nagyobb alma (kb. 80 dkg)
  • 1 citrom leve
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 25 dkg sovány tehéntúró
  • 4 evőkanál édesítő por
  • 2 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál margarin

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.

A tojásfehérjét felverjük, összekeverjük az áttört túróval, a tojássárgájával, az édesítőszerrel és a rummal.

A hőálló tálat kikenjük a margarinnal és beleterítjük az alma felével. Rásimítjuk a túrókrémet, majd beborítjuk a maradék almával úgy, hogy a cikkeket ízlésesen formába rakjuk (sorban, vagy köralakban).

Az előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd.


Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti