Almás trifle

Almás trifle

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1/2 dl calvados
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál porcukor

A vaníliakrémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 tojás
  • 5 dkg porcukor

A piskótához:

  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • 1/2 evőkanál liszt
  • 1/2 evőkanál rétesliszt

A tejszínhabhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dkg porcukor

Elkészítés:

Elkészítés:

Felolvasztom a nádcukrot, majd belerakom a felkockázott almát. Hozzáöntöm a calvadost, megfűszerezem fahéjjal. Puhára főzöm, félreteszem hűlni.

A piskótához szétválasztom a tojásokat. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a tojássárgáját fehéredésig keverem porcukorral, majd a habhoz öntöm. Rászitálom a lisztet, a diót, majd óvatosen összekeverem. 180 fokra előmelegítem a sütőt, kibélelek egy tepsit, majd ebben sütöm a piskótát 10 percig. Hagyom kihűlni, utána keskeny darabokra vágom.

Felteszem melegíteni a vaníla kikapart magvait és a tejszínt. A tojásokat habosra keverem a porcukorral, majd a tejszínhez öntöm. Lassú tűzön melegítem, majd kihűtöm.

A szeletelt mandulát összekeverem a porcukorral, és 180 fokos sütőben megpirítom.

Habbá verem a 2 dl tejszínt a 2,5 dkg porcukorral.

A poharak aljára helyezem a piskótacsíkokat, erre rakom az almát, rá a vaníliakrémet, végül a tejszínhabot és a pirított mandulát.

Neked ajánljuk