Almás tócsni

Almás tócsni

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb alma
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál liszt

a sütéshez:

  • kb. 1 dl olaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, a gyümölcsöt nagy lyukú reszelőn keverőtálba reszeljük. Hozzáadjuk a felütött tojásokat, a cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat, beleszórjuk a lisztet, és összekeverjük.

Serpenyőben egy-két evőkanál olajat felforrósítunk, beletesszük az almás masszát, majd közepes tűzön mindkét oldalukat megsütjük. Porcukorral tálaljuk. (Sütésnél az olajat mindig pótoljuk.)

A receptet Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk