Almás tejföltorta

Almás tejföltorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt

a töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4-5 kisebb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 dl tejföl
  • 10 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A töltelékhez 4 dl tejet felforralunk. A maradék tejet 10 dkg cukorral és a pudingporral simára keverjük, a forrásban lévő tejhez öntjük. Állandó keverés mellett kb. 1 percig forraljuk. Ha kész, félretesszük és hagyjuk kihűlni. Időközként megkeverjük.

A tésztához a vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a sütőport, a lisztet és összegyúrjuk. Kb. 28 cm-es körlappá nyújtjuk, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a húsát kb. fél cm mélyen bevagdossuk. Tálba halmozzuk, citromlével meglocsoljuk.

A túrót, a tejfölt és maradék cukrot kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáöntjük a pudingkeveréket és kanállal krémes állagúra dolgozzuk. A krémet a lehűtött tésztára kanalazzuk, az almákat a tetején eloszlatjuk és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel sütőpapírral lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg.

A baracklekvárt mikróban folyósra melegítjük és ecsettel a süteményre kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

Tipp:

Az almatortát érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk