Almás tejföltorta

Almás tejföltorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • a töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4-5 kisebb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 dl tejföl
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4-5 kisebb alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 dl tejföl
  • 10 dkg sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A töltelékhez 4 dl tejet felforralunk. A maradék tejet 10 dkg cukorral és a pudingporral simára keverjük, a forrásban lévő tejhez öntjük. Állandó keverés mellett kb. 1 percig forraljuk. Ha kész, félretesszük és hagyjuk kihűlni. Időközként megkeverjük.

A tésztához a vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, majd a sütőport, a lisztet és összegyúrjuk. Kb. 28 cm-es körlappá nyújtjuk, és a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk és a húsát kb. fél cm mélyen bevagdossuk. Tálba halmozzuk, citromlével meglocsoljuk.

A túrót, a tejfölt és maradék cukrot kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáöntjük a pudingkeveréket és kanállal krémes állagúra dolgozzuk. A krémet a lehűtött tésztára kanalazzuk, az almákat a tetején eloszlatjuk és a sütőben kb. 60 percig sütjük. A sütési idő vége előtt 15 perccel sütőpapírral lefedjük, hogy a teteje ne égjen meg.

A baracklekvárt mikróban folyósra melegítjük és ecsettel a süteményre kenjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeleteljük.

Tipp:
Az almatortát érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti